Leírás

A történelemben rengeteg emlékezetes esemény van. Te például hol voltál, hogyan értesültél a WTC elleni támadásról, a magyar EU-csatlakozásról?

Facebook

Archívum

A csernobili atomkatasztrófa

2012.07.12. 13:04 Nervus

csernobil_f.png(A poszt előtt újabb szolgálati közleményekkel jelentkezünk: egyrészt köszönjük a blog.hu hathatós és gyors segítségét, így már itt is látszanak a kommentelők avatarjai. Továbbá hétfőre kész az új design!)
1986. április 26-án, hajnali 1:23:58-kor az atomerőmű négyes reaktora kigyulladt, majd sorozatos robbanások után bekövetkezett a nukleáris olvadás.
Természetesen a szovjet vezetés megpróbálta elhallgatni az ügyet, de a svédek még időben észrevették a radioaktív felhőket így figyelmeztetni tudták a világot.
Itthon a KFKI munkatársai felhívtak néhány óvodát, hogy figyelmeztessék őket a "nap erős sugárzására". Végül hazánkban is tájékoztatták (félrevezették) a lakosságot.
Te mikor hallottál először, miket tapasztaltál?

tovább »

Nagy Imre újratemetése

2012.07.06. 05:48 Nervus

nagyimre_F.png A konkrét poszt előtt némi közérdekű információ: A posztokhoz ezentúl rövid történelmi leírást és lehetőség szerint videót is társítunk, ezek a Tovább gombra kattintva lesznek elérhetők. Az új külső elkészítése is folyamatban van.

Bár Kádár János 1988-ban még azt mondta, hogy Nagy Imrét nem lehet rehabilitálni, 1989. június 16-án, 31 évvel a kivégzése után az '56-os mártírt újratemetik Gimes Miklóssal, Losonczy Gézával, Maléter Pállal és Szilágyi Józseffel egyetemben.
A megemlékezés a Hősök terén reggel kezdődött és majd' 5 óráig tartott. A temetés a 301-es parcellában volt, ez majd' 3 óráig tartott.
Te ott voltál?

Az oktogoni mészárlás

2012.07.04. 05:27 Nervus

oktogon_f.png2000. július 4-én a személyiségzavaros Bódi Zsolt öngyilkos akart lenni, ám a hangoskodó fiatalok megzavarták. Ezután bement a McDonald's-ba, ahol meglátta a fiatalokat és közülük kettőt fejbelőtt. Ezután még 2 embert életveszélyesen megsebesített. Pár perccel később nem messze a helyszíntől megadta magát.
Tettére később se tudott magyarázatot adni, de azt mondta, hogy megbánta.
Az eset után vissza akarták állítani a halálbüntetést... Helyette élete végéig a szegedi Csillag lakója lesz.

Te hol voltál, hogyan értesültél és hogy éreztél az esettel kapcsolatban?

(Forrás: Wikipedia)

Az Aranykéz utcai robbantás

2012.07.02. 05:22 Nervus

aranykez_f.png


1998. július másodikán, dél után néhány perccel távirányítással felrobbantanak egy Polskit, amely mellett épp Boros Tamás vállalkozó sétál el. Ez volt az első olyan robbantás, amely ártatlan életeket is követelt.
Te hol voltál, hogyan értesültél és hogy éreztél a támadással kapcsolatban?
(Forrás: NOL és Pesti Polgár)

Üdvözlet!

2012.07.02. 05:13 Nervus

Volt már pár hasonló kezdeményezés (Magyarországon én kettőről tudok), de egyik sem volt túl hosszú életű. Mi természetesen máshogyan tervezzük.

A blog lényege nagyon egyszerű: kiírunk egy múltbéli eseményt, Ti pedig leírjátok, hogy hol voltatok akkor, hogyan értesültetek róla, mit éreztetek, mit gondoltatok...

Az első poszt hamarosan meg is jelenik, jó visszaemlékezést!

Ps.: Természetesen a blog folyamatosan fejlődni fog, először a designt tervezzük megváltoztatni.